Rezine

Višnjeve kocke v objemu maka

Višnjeve kocke v objemu maka. So vam od peke krofov ostali beljaki, sedaj pa ne veste, kako bi jih porabili? Okusen način porabe beljakov je ta hitra sladica, katera je ravno prav sladka in lahka.
Višnjeve kocke v objemu maka
Biskvit:

8 beljakov
Ščep soli
120 g sladkorja
150 g mletega maka
1 jedilna žlica olja
nekaj kapljica vanilijeve arome

Krema:

Višnjev kompot (neto teža 680 g, neto ploda 350 g)
600 ml višnjevega soka iz kompota in vode ( k višnjevemu soku dodamo toliko vode, da dabimo 600 ml tekočine)
2 zavoja vanilijevega pudinga
4 jedilne žlice sladkorja
150 ml sladke smetane

Priprava:

Višnje odcedimo, sok ne zavržemo.

Beljakom dodamo ščep soli in stepemo sneg, med stepanjem dodamo sladkor. Nato z metlico primešamo vanilijvo aromo, mleti mak in olje. Pekač od pečice obložimo s peki papirjem in nanj enakomerno porazdelimo biskvitno maso. 
Pečemo na 170° C, 25 - 30 minut.

Pudinga zmešamo s sladkorjem in z malo tekočine. Preostalo tekočino segrejemo in v njo vkuhamo puding in med stalnim mešanjem kuhamo dokler se ne zgosti. Ohladimo. Sladko smetano stepemo in v njo vmešamo kremo, stepamo tako dolgo, da dobimo gladko kremo. Ko dobimo gladko kremo, v njo ročno vmešamo višnje.

Biskvit prerežemo po širini, da dobimo dva dela, na enega namažemo kremo in na njo položimo drugi biskvit. Pecivo je naj vsaj tri ure v hladilniku, še bolje pa je, če počiva preko noči. Drugi dan pecivo narežemo na kocke.

Če se nam krema sesiri, nič hudega, mešajmo naprej in bomo dobili lepo kremo.
Če želimo pecivo samo z eno plastjo biskvita, skuhamo več kreme in jo premažemo po biskvitu.
Višnjeve kocke v objemu maka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.