Rezine

Zdrobovo pecivo s pudingom in orehi

Zdrobovo pecivo s pudingom in orehi je hitro pripravljeno pecivo, sestavljeno je iz orehovega biskvita, pudingove kreme z orehi in začimbami in kreme iz pšeničnega zdroba in čokolade. 
Pecivo ima zanimiv okus in kremasto teksturo, katera pride do izraza ko je pecivo ohlajeno.

Zdrobove pecivo s pudingom in orehi
Mere pekača, notrnja stran: 24 x 26 cm

Sestavine:

Biskvit:

4 jajca
100 g sladkorja
60 g mletih orehov
50 g rozin
50 g moke
3 žlice ruma

Rozine prelijemo z rumom, pustimo nekaj časa da se rozine napijejo.

Jajca s sladkorjem stepamo na višji velikosti 10 minut. Rozine precedimo (rum shranimo, ker bomo z njim navlažili biskvit). K jajčni masi narahlo vmešamo moko pomešano z mletimi orehi in rozine.
Maso razdelimo po peki papirju in pečemo na 180 stopinj približno 15 minut.

Pečen biskvit ohladimo.


Pudingova krema:

500 ml mleka
1 vanilijev puding
60 g sladkorja
150 g masla
2 žlici škroba
50 g bele čokolade
1/2 žličke cimeta
1/2 mletih klinčkov
40 g mletih orehov

Približno 400 ml mleka segrejemo. Preostalo mleko zmešamo z vanilijevim pudingom, škrobom in sladkorjem,  premešamo in vkuhamo v toplo mleko. Kuhamo do gostega. V kuhan puding damo belo čokolado, mešamo da se čokolada raztopi. Nato vmešamo mlete orehe in začimbe.

Biskvit navlažimo z rumom, kateri nam je ostal od rozin in na to namažemo pudingovo kremo.


Krema iz pšeničnega zdroba:

500 ml mleka
60 g pšeničnega zdroba
150 g čokolade
50 g sladkorja


V toplo mleko vsujemo pšenični zdrob s sladkorjem, v kuhan pšenični zdrob damo čokolado in mešamo tako dolgo, da se čokolada raztopi.

Kremo malo ohladimo in jo namažemo po pudingovi kremi.

Pecivo postavimo v hladilnik za nekaj ur. Preden pecivo razrežemo, ga posujemo z mletimi orehi. 

Razrežemo na poljubne velikosti.


Zdrobove pecivo s pudingom in orehi

Zdrobove pecivo s pudingom in orehi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.