Zdrobovo pecivo s pudingom in orehi je hitro pripravljeno pecivo, sestavljeno je iz orehovega biskvita, pudingove kreme z orehi in začimbami in kreme iz pšeničnega zdroba in čokolade.
Pecivo ima zanimiv okus in kremasto teksturo, katera pride do izraza ko je pecivo ohlajeno.
Mere pekača, notrnja stran: 24 x 26 cm
Sestavine:
Biskvit:
4 jajca
100 g sladkorja
60 g mletih orehov
50 g rozin
50 g moke
3 žlice ruma
Rozine prelijemo z rumom, pustimo nekaj časa da se rozine napijejo.
Jajca s sladkorjem stepamo na višji velikosti 10 minut. Rozine precedimo (rum shranimo, ker bomo z njim navlažili biskvit). K jajčni masi narahlo vmešamo moko pomešano z mletimi orehi in rozine.
Maso razdelimo po peki papirju in pečemo na 180 stopinj približno 15 minut.
Pečen biskvit ohladimo.
Pudingova krema:
500 ml mleka
1 vanilijev puding
60 g sladkorja
150 g masla
2 žlici škroba
50 g bele čokolade
1/2 žličke cimeta
1/2 mletih klinčkov
40 g mletih orehov
Približno 400 ml mleka segrejemo. Preostalo mleko zmešamo z vanilijevim pudingom, škrobom in sladkorjem, premešamo in vkuhamo v toplo mleko. Kuhamo do gostega. V kuhan puding damo belo čokolado, mešamo da se čokolada raztopi. Nato vmešamo mlete orehe in začimbe.
Biskvit navlažimo z rumom, kateri nam je ostal od rozin in na to namažemo pudingovo kremo.
Krema iz pšeničnega zdroba:
500 ml mleka
60 g pšeničnega zdroba
150 g čokolade
50 g sladkorja
V toplo mleko vsujemo pšenični zdrob s sladkorjem, v kuhan pšenični zdrob damo čokolado in mešamo tako dolgo, da se čokolada raztopi.
Kremo malo ohladimo in jo namažemo po pudingovi kremi.
Pecivo postavimo v hladilnik za nekaj ur. Preden pecivo razrežemo, ga posujemo z mletimi orehi.
Razrežemo na poljubne velikosti.